اشخاص حقوقی یا حقیقی برای رقابت در بازارهای تجاری اقدام به ثبت برند یا علامت تجاری برای محصولات یا خدمات خود می نمایند تا بتوانند آنها را نسبت به دیگر کالاها و خدمات متمایز کرده و با ثبت قانونی آن در مراجع ذی ربط برند یا علامت تجاری خود را تحت پوشش و حمایت قانونی قرار دهند بنا به ماده 576 قانون تجارت ثبت برند اختیاری می باشد. برند را می توان به دیگران انتقال داد و بدین وسیله از آن منتفع شد. همچنین برند موروثی نیز می باشد.هر برند پس از به ثبت رسیدن برای مدت 10 سال دارای اعتبار می باشد.از نقش یا تصویر یا رقم یا حرف یا عبارت یا مهر و … می توان در طراحی برند استفاده کرد.
طبقه سوم در ثبت برند
جهت به ثبت رسانیدن برند خود می بایست از این مطلب اطلاع داشته باشید که برند شما در کدام قسمت از طبقه بندی جای می گیرد.تقریبا۴۵ طبقه در ایین نامه اجرایی قانون ثبت علایم تجاری و اختراعات تعریف شده است و شما به راحتی قادر خواهید بود طبقه ی مورد نظر خود را گزینش کرده و دایره ی فعالیت خود را مشخص کنید.
در این مقاله به برسی سومین طبقه از طبقه بندی علائم تجاری خواهیم پرداخت.
مدارک لازم برای ثبت برند تجاری
اشخاص حقیقی:
- اصل شناسنامه و کپی کارت ملی
- دارا بودن جواز کسب و یا جواز تاسیس از صنایع
- چنانچه در برند از حروف لاتین استفاده شود داشتن کارت بازرگانی الزامی است.
- وکالت نامه و فرم درخواست علامت امضا شود.
- شکل و نام تجاری در ابعاد ۱۲×۱۲ سانتیمتر ارائه شود.
اشخاص حقوقی(شرکتی)
- رونوشتی از شرکتنامه و روزنامه رسمی و آخرین تغییرات
- رونوشتی از مدارک هویتی اشخاصی که در شرکت حق امضا دارند.
- دارا بودن جواز تاسیس (جواز صنایع)
- داشتن کارت بازرگانی (در صورت لاتین بودن نام تجاری)
- شکل و نام تجاری در ابعاد ۱۲×۱۲ سانتیمتر ارائه شود.
قانون ثبت برند و علامت تجاری
برند یا علامت تجاری میتواند وسیله ای براب متمایز کردن کالاها و خدمات شرکتها از یکدیگر است.
بنا به ماده ۳۰ قانون علامت، علامت جمعی و نام تجاری اینگونه تعریف شده است:
برند یا علامت تجاری قابل رویت می باشد و کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم تفکیک می نماید.
چنانچه در اظهارنامه علامت جمعی قید شده باشد به این معنا است که نشان قابل رؤیتی که بتواند مبدأ و یا هرگونه ویژگیها ی دیگر مانند کیفیت کالا یاخدمات اشخاص حقیقی و حقوقی را که از این نشان تحت نظارت مالک علامت ثبت شده جمعی استفاده میکنند متمایز می نماید.
برندد یا نشان تجاری اسم یا عنوانی می باشد که معرفی کننده ی شخص حقیقی یاحقوقی باشد.
مدت اعتبار قانونی علائم تجاری ثبت شده
پس از اینکه اظهارنامه ثبت ارائه شد از آن تاریخ به مدت ده سال زمان اعتبار برند یا علامت تجاری می باشد.مالک برند می تواند با تادیه هزینه های قانونی مدت اعتبار را برای ده سال دیگر تمدید نماید.چنانچه از تریخ اعتبار برند گذشته باشد شش ماه فرصت در اختیار مالک برند گذاشته می شود تا با تادیه جریمه تاخیر نسبت به تمدید برند اقدام نماید.
محصولات و مجوزهای مربوطه
برای ثبت برند می بایست از طبقه بندی برند یا علامت تجاری آگاهی داشته باشید. چنانچه در حوزه ترکیبات سفیدکننده مانند وایتکس و جرمگیرهای گیاهی فعالیت می نمائید باید طبقه سوم را انتخاب نمائید. اخذ مجوز بهداشت از وزارت بهداشت در این خصوص الزامی می باشد.
چنانچه در حیطه ی تولید مواد مخصوص شستشوی لباس فعالیت می نمائید باید طبقه سوم را گزینش نمائید.
در صورت فعالیت در زمینه ی اسپریهای تمیزکننده یا براقکننده و لکهگیر در طبقه بندی علامت تجاری نیز باید طبقه سوم انتخاب شود.
تولید انواع صابون در طبقه سوم جای دارد.
در صورت فعالیت در تولید عطر یا روغنهای اسانس یا مواد آرایشی نیز طبقه سوم میتواند یکی از انتخابهای شما باشد. همواره به خاطر داشته باشید که جهت فعالیت در برخی از این موارد باید مجوز لازمم رااخذ نمائید.مثلا جهت تولید لوازم آرایشی می بایست نخست مجوز فعالیت از وزارت صنعت، معدن و تجارت را اخذ نمائید. همچنین باید مجوز فعالیت بهداشتی از سازمان غذاودارو که وابسته به وزارت بهداشت است تهیه کنید.
در صورت تولید لوسیونهای مو، گرد و خمیردندان ، طبقه سوم را انتخاب نمائید.